Τελικά ο Τουσέν πληρωνόταν - Δεν ήταν «αφιλοκερδής» η συμμετοχή του στην Επιτροπή Αλήθειας όπως έλεγε η Ζωή [pdf] - iefimerida.gr

Τελικά ο Τουσέν πληρωνόταν - Δεν ήταν «αφιλοκερδής» η συμμετοχή του στην Επιτροπή Αλήθειας όπως έλεγε η Ζωή [pdf]

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε άλλο παρά δωρεάν ηταν τελικά η λειτουργία της επιτροπής αλήθειας χρεους που έφτιαξε η Ζωη Κωνσταντοπουλου και που επέκριναν ολα τα κόμματα της Βουλής.

Έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σημερα στην κοινοβουλευτική διαφάνεια αποδεικνύουν οτι η Βουλή ξόδεψε χιλιάδες ευρώ για αεροπορικές μετακινήσεις των μελών της επιτροπής αλλα και πλήρωνε καθημερινά τον στενό συνεργάτη της Ζωης Κωνσταντοπουλου Ερίκ Τουσέν με 50 ευρώ την ημέρα και μάλιστα χωρίς παραστατικά. Εκτος απο αυτά τα χρήματα, ο κ.Τουσεν αλλα και αλλα μέλη της επιτροπής έτρωγαν δωρεάν στο εστιατόριο της Βουλής, ενώ ειδικά για τον κ. Τουσέν δεν είναι λίγες η φορές που η Βουλή τον διευκολύνει στις μετακινήσεις του παραχωρώντας αυτοκίνητο με οδηγό.

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 8956 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση αποφασίζεται η «καταβολή από το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (1150€) στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50€/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών».

Με άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η Βουλή δαπάνησε λίγο πάνω από 12.000 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα κόμιστρα από και προς το αεροδρόμιο των μελών της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου.

Παντως ο κ. Τουσέν το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε στα θεωρεία της βουλης για να παρακολουθήσει την ομιλια της κ.Κωνσταντοπουλου, ενω μεγαλη ηταν και η αγωνία του μήπως η κ.Κωνσταντοπουλου χάσει τον προεδρικό της θώκο και με τη σειρά του και κεινος τα δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο της βουλης και τα δωρεαν αεροπορικά Βέλγιο-Αθήνα-Βέλγιο.

Δείτε εδώ την απόφαση της Διαφάνειας για την αποζημίωση του κ. Τουσέν.

Δείτε εδώ το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ