Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια - iefimerida.gr

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια - 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 20 μέτρα μακριά από τα σπίτια στο χωριό Αφράτη της Ευβοίας έφτασε η φωτιά με την πυροσβεστική να προχωρά σε εκκένωση σπιτιών.

Προληπτικά οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε άλλη περιοχή για να παραμείνουν ασφαλείς. Η φωτιά ανάμεσα στον Πίσσωνα και το χωριό Αφράτι μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Ψαθά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατάσταση είναι κρίσιμη μιας και το κυρίως μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ μεγάλο και βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφράτι σε απόσταση 600 μέτρων.

Στην περιοχή οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και οι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή και έχουν προκαλέσει τρόμο στους κατοίκους του χωριού Αφράτι.

Οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ζώνη προστασίας, αλλά οι φλόγες είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις απ' όλη την Κεντρική Ελλάδα, εθελοντές και οχήματα από το Δήμο Δισρφίων Μεσσαπίων, όπως και εναέρια μέσα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.

«Δίνουμε μια πραγματική μάχη όλοι μας από την πρώτη στιγμή με όλο το δυναμικό και τον εξοπλισμό της Περιφέρειας δίπλα στους πυροσβέστες τους εθελοντές και τα μηχανήματα των δήμων. Είναι μια υπεράνθρωπη προσπάθεια που κρατά ώρες», ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης.

«Ελπίζω να μας βοηθήσει η τύχη να υπάρξει μια ύφεση στους ανέμους και να μπορέσουμε να ελέγξουμε το κυρίως μέτωπο της φωτιάς» πρόσεθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Εύβοια Πισσώνας Αφράτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ