ΣΥΡΙΖΑ ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ δραχμή -Ονόματα για τον ανασχηματισμό - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ δραχμή -Ονόματα για τον ανασχηματισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση, μετά τις 39 απώλειες στη χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής, δεν θα ανακοινωθεί τελικά την Πέμπτη όπως τόνιζαν επίσημα κυβερνητικές πηγές.

Οι 39 βουλευτές που δεν ψήφισαν την συμφωνία που έφερε στη βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και δεν στήριξαν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα μείνουν κατά πάσα πιθανότητα εκτός κυβερνητικού σχήματος, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από τον Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε διαγραφές, επιμένουν όλες οι κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη, έμεινε με 123 βουλευτές και δεν θα διαγραφεί κανείς προς το παρόν, πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, για να μην πέσει η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής

Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Νάντια Βαλαβάνη (παραιτήθηκε χθες), δηλαδή τα τέσσερα ηχηρά «όχι».

Τα νέα ονόματα που ίσως μπουν στην κυβέρνηση

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετατίθενται Σκουρλέτης και Δρίτσας (διαφωνούν με τα μέτρα που αφορούν τα υπουργεία που έχουν) σε άλλα υπουργεία με τον πρώτο να αντικαθιστά τον Λαφαζάνη στο ΥΠΑΠΕΝ, ενώ έτοιμοι να πάρουν χαρτοφυλάκιο είναι οι Αλέξης Μητρόπουλος Γιώργος Βαρεμένος, Γιάννης Μπαλάφας και Σάββας Ρομπόλης.

Ο κ. Βαρεμένος προορίζεται ως αντικαταστάτης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Κώστα Ήσυχου ο οποίος ψήφισε «όχι», ενώ για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων προορίζεται ο Σάββας Ρομπόλης, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.

Για την θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο προεδρείο της Βουλής, ακούγονται τα ονόματα των Βίτσα, Μητρόπουλου και Βούτση.

Ως προς τον χρόνο του ανασχηματισμού πάντως, ακούγεται και το σενάριο να ανακοινωθεί από την Κυριακή και μετά. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε υπουργό της κυβέρνησης.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για ονόματα

Λίγο πριν τις 17:00 ο Πρωθυπουργός μετέβη στο μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να έχει σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιω. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γραμματέας της Κ. Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης.

ΣΥΡΙΖΑ ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ δραχμή -Ονόματα για τον ανασχηματισμό | iefimerida.gr 0
ΣΥΡΙΖΑ ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ δραχμή -Ονόματα για τον ανασχηματισμό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ