«ΘεΑθήναι»: Το αφιέρωμα στην Αθήνα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Πειραιώς κλείνει με τον καλύτερο τρόπο - iefimerida.gr

«ΘεΑθήναι»: Το αφιέρωμα στην Αθήνα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Πειραιώς κλείνει με τον καλύτερο τρόπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει την επιτυχημένη θερινή αθηναϊκή δράση με τίτλο «ΘεΑθήναι», στον εξώστη του πρώην βιομηχανικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο του, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, (ώρα έναρξης 21:00), με την προβολή δυο ταινιών που αφορούν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Τις ταινίες θα σχολιάσει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας.

Η ταινία «Η Αθήνα που φεύγει» (σενάριο Άννας Μποτοπούλου, έρευνα-παρουσίαση Τάσου Βουρνά, παραγωγή Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Αγροτικής Τραπέζης, 1978, διάρκεια 37’) μας ξεναγεί στο μνημειακό και κτιριακό απόθεμα της Αθήνας προκειμένου να προωθήσει τον τουρισμό στην πρωτεύουσα, αλλά και να σημειώσει την καταστροφή αυτού του αποθέματος που είχε ήδη συντελεσθεί την εποχή της παραγωγής της.

Η ταινία «Αθήνα. Αναζητώντας τη χαμένη πόλη» (σενάριο-σκηνοθεσία Σούλας Δρακοπούλου και Μαρκ Γκαστίν, παραγωγή Όλγας Αμπάτζογλου-Cyclopeproductions - Γαλλικό Ινστιτούτο, 1993, μουσική Νίκου Κυπουργού, διάρκεια 77’), παρακολουθεί, με νοσταλγική διάθεση και κριτικό βλέμμα, πώς κατέγραψε ο ελληνικός κινηματογράφος, από την αρχή του στην Ελλάδα και για αρκετές δεκαετίες, την αλλαγή της Αθήνας. Γνωστές κινηματογραφικές σκηνές ανασυγκροτούν στα μάτια μας την εξέλιξη της πόλης, την καθημερινότητα και τις συνήθειες των κατοίκων της, την αρχή των πραγμάτων και των προβλημάτων, όπως τα βιώνουμε ακόμη σ’ αυτή. Αποτυπώνει, επίσης, την εικόνα που ο ελληνικός κινηματογράφος δημιούργησε και διαφύλαξε για την ελληνική πρωτεύουσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Για την κράτηση θέσεων, επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 3418011 (9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ