Ταφόπλακα στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου λόγω της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ταφόπλακα στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου λόγω της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν και δεν είναι σαφές αν το τηλεφώνημα Παπανδρέου προς την γερμανίδα Καγκελάριο έγινε πριν ή μετά την συνάντηση της με το γάλλο πρόεδρο στο Βερολίνο, είναι προφανές ότι τα νέα δεν ήταν ευχάριστα.

«Μάλλον σήμερα αποχαιρετήσαμε οριστικά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου». Με το σχόλιο αυτό στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού εκτίμησε το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί. Όπως όλα δείχνουν μπαίνει «ταφόπλακα» στην εξαιρετικά επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του περασμένου Ιουλίου καθώς οι ευρωπαίοι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας αναδιπλώθηκαν μετά και την ελληνική αβελτηρία στην πρόωθηση των μεταρρυθμίσεων. Έτσι η χώρα μας τηρεί «στάση αναμονής» περιμένοντας τα αποτελέσματα της έκθεσης της Τρόικα, ενώ εκτιμάται ότι ούτε στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου (17-18) θα ληφθεί οριστική απόφαση.

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί παραίτησης Παπανδρέου

Την ίδια ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί αποφάσιζαν για την τύχη του ελληνικού χρέους στο Βερολίνο, (ως νέα «Γιάλτα») στην κυβέρνηση επικρατούσε πανικός για τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί της «πρόθεσης» του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί και να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Κύκλοι της κυβέρνησης διέψευδαν κατηγορηματικά ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τέτοια διάθεση να αποχωρήσει ή να συγκαλέσει συμβούλιο πρώην πρωθυπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ