Οι Ευρωπαίοι ζητούν εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη χρηματοδότηση- γέφυρα - iefimerida.gr

Οι Ευρωπαίοι ζητούν εγγυήσεις από την Ελλάδα για τη χρηματοδότηση- γέφυρα

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα κάνουν τηλεδιάσκεψη το πρωί της Πέμπτης για τη χρηματοδότηση- γέφυρα προς την Ελλάδα.

Ομως, σύμφωνα με πηγές, κάποιες χώρες ζητούν εγγυήσεις από την Ελλάδα, για το δάνειο των 7 δισ. από τον EFSM, με το οποίο θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι την καταληκτική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα.

Πηγές της ευρωζώνης ανέφεραν ότι δεν είναι μόνο η Γερμανία που θέλει εγγυήσεις από την Ελλάδα για αυτή τη χρηματοδότηση- γέφυρα. Σύμφωνα με τον Γιαν Χίλντεμπραντ, της γερμανικής εφημερίδας Handesblatt, την ίδια άποψη συμμερίζονται η Ιρλανδία και το Βέλγιο, μεταξύ άλλων χωρών. Μάλιστα, όπως έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος στο Twitter, θέλουν ως εγγυήσεις μελλοντικές επιχορηγήσεις από την ΕΕ προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν η οποιαδήποτε συνεισφορά τους σε αυτό το δάνειο- γέφυρα να είναι απόλυτα προστατευμένη. Τα σχετικά μέτρα προστασίας απέναντι σε μια χρεοκοπία για τις χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, θα συζητηθούν από το Eurogroup στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, σύμφωνα με το Sky News.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρηματοδότηση- γέφυρα δάνειο EFSF
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ