Bloomberg: Η ΕΚΤ περιμένει απόψε «σήμα» από την Αθήνα και αύριο αποφασίζει για τον ELA - iefimerida.gr

Bloomberg: Η ΕΚΤ περιμένει απόψε «σήμα» από την Αθήνα και αύριο αποφασίζει για τον ELA

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα περιμένει ένα «σήμα» από την Αθήνα και την ψηφοφορία στη βουλή για τα προαπαιτούμενα, πριν παράσχει ρευστότητα στις τράπεζες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην τακτική διήμερη συνάντηση της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, σήμερα και αύριο, το ΔΣ θα συζητήσει το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αύριο, σχετικά με το επίπεδο του ELA. Η ΕΚΤ θα μπορούσε να βοηθήσει ανεβάζοντας το όριο της έκτακτης χρηματοδότησης, αλλά θέλει πρώτα διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στο πρόγραμμα, όπως και ότι θα πληρώσει τη δόση της 20ης Ιουλίου.

Οικονομολόγος της Credit Agricole εκτίμησε ότι η EKT θα αρχίσει να αυξάνει τον ELA μετά από την ψηφοφορία, βήμα- βήμα και με την προϋπόθεση της εφαρμογής του προγράμματος. «Αυτό μπορεί να ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ως πρώτο βήμα», είπε ο Φρεντερίκ Ντουκροζέ, προσθέτοντας όμως ότι δεν βλέπει πώς η ΕΚΤ θα μπορούσε να αποδεχθεί την καθυστέρηση καταβολής της δόσης τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ ΕLA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ