Κύπρος: Πύραυλοι αποκολλήθηκαν από μαχητικό και έπεσαν σε διάδρομο προσγείωσης - iefimerida.gr

Κύπρος: Πύραυλοι αποκολλήθηκαν από μαχητικό και έπεσαν σε διάδρομο προσγείωσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στην περιοχή της βρετανικής βάσης Ακρωτηρίου, στην επαρχία Λεμεσού, λόγω της αποκόλλησης δύο πυραύλων από μαχητικό αεροσκάφος Tornado της βρετανικής αεροπορίας, την ώρα που αυτό προσγειωνόταν.

Ο αστυνομικός διευθυντής της βάσης, Γιώργος Κιτέος, ανέφερε πως οι δύο πύραυλοι αποκολλήθηκαν από το μαχητικό αεροσκάφος και έπεσαν στον δίαυλο προσγείωσης, χωρίς ευτυχώς να εκραγούν, προκαλώντας ωστόσο σοβαρές ζημιές στο αεροσκάφος.

Στο χώρο του αεροδρομίου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ασφαλούς μετακίνησης των δύο πυραύλων από εμπειρογνώμονες του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο.

Με έκτακτη οδηγία των αρχών του αεροδρομίου της βάσης Ακρωτηρίου, ο δίαυλος απογειώσεων - προσγειώσεων θα παραμείνει κλειστός μέχρι και τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουλίου.Για λόγους ασφάλειας, η ευρύτερη περιοχή γύρω από την περίφραξη της αεροπορικής βάσης έχει αποκλειστεί και δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων και η είσοδος προσώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος Βρετανική βάση πύραυλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ