Ερχονται κούρεμα πάνω από 50% και μισθοί Πορτογαλίας - iefimerida.gr

Ερχονται κούρεμα πάνω από 50% και μισθοί Πορτογαλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ αλλά τις ακριβείς λεπτομέρειες για το τίμημα θα τις πληροφορηθούμε επίσημα μετά την έκθεση της Τρόικα. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν η Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ξεπεράσει το 50% και ταυτόχρονα θα υποχρεωθεί η Ελλάδα να καταργήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση ούτως ώστε οι μισθοί να διαμορφωθούν στο επίπεδο της Πορτογαλίας, δηλαδή στο επίπεδο των 500 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε,τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας όσο και ο γάλλος πρόεδρος επεσήμαναν ότι οι δύο χώρες βρίσκονται σε απόλυτη ομοφωνία με ταυτόσημες απόψεις, και τόνισαν ότι η συνολική αναλυτική τους πρόταση για τα προβλήματα της Ευρωζώνης θα έχει διαμορφωθεί έως την σύνοδο των G20 στις Κάννες, στο τέλος Οκτωβρίου.

Έχουμε, είπαν, απόλυτη επίγνωση των ευθυνών μας για τη διασφάλιση του ευρώ και το ξεπέρασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και για αυτό θα εισηγηθούμε στους άλλους ηγέτες της Ευρωζώνης προτάσεις για μόνιμη λύση σε ότι αφορά την Ελλάδα, αλλά και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία της Ευρωζώνης. Θα καταστήσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας (EFSF) πλήρως λειτουργικό, τόνισαν.

Προανήγγειλαν σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία στην Ευρώπη χωρίς σταθερότητα και αξιοπιστιά στο τραπεζικό σύστημα.

Και οι δύο ηγέτες μίλησαν για πρωτόγνωρη κρίση η οποία σε ένα βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι την εποχή που αποφασίστηκε η δημιουργία της ζώνης του ευρώ, οι τότε ηγέτες ασχολήθηκαν με τα μεγάλα οράματα και όχι με τις λεπτομέρειες που τώρα ταλανίζουν την Ευρώπη. Αυτά ήταν θέματα που έπρεπε να έχουν επιλυθεί προ πολλού, είπαν.

Και οι δύο παντώς αρνήθηκαν κατηγορηματικά να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες των όσων συμφώνησαν, καθιστώντας όμως σαφές ότι για το σύνολο των αποφάσεων κρίσιμη θα είναι η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ