Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Τζέιγουικ ήταν κάποτε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο θέρετρο, ωστόσο πλέον αποτελεί επίσημα το πιο υποβαθμισμένο μέρος στην Αγγλία, με τους περισσότερους κατοίκους του να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού.

Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Οι μισοί από τους 5.000 κατοίκους της πόλης ζουν από επιδόματα, τα οποία είναι 5πλάσια από τον εθνικό μέσο όρο.

Οπως περιγράφει ο 60χρονος Ντέιβιντ Χάνμορ, γνωστός με το προσωνύμιο «Disco Dave» έχει να νιώσει ξεμέθυστος περίπου 45 χρόνια. Συγκεκριμένα, από τα 15 του, πίνει περίπου 33 μπίρες την ημέρα σε καθημερινή βάση. Ωστόσο ισχυρίζεται ότι θέλει να καταπολεμήσει την εξάρτηση του: «Θέλω να δω καθαρά, πέρα από τα σύννεφα».

Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Καθώς ο ίδιος πλησιάζει την ηλικία συνταξιοδότησης, θυμάται την παιδική ηλικία του και τι τον οδήγησε τελικά να ζητήσει βοήθεια. «Η αστυνομία με ήξερε από την ηλικία των οκτώ. Ημουν 16 την πρώτη φορά που με κλείσανε μέσα. Μπαινοβγαίνω στις φυλακές μέχρι τώρα στα 60 μου. Αποφάσισα ότι πρέπει να τελειώσει αυτό». Προσθέτει ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι για τον εθισμό του, όταν ήταν νεότερος: «Θα έπρεπε να είχα κάνει γι' αυτό χρόνια πριν, όταν ήμουν 20, 30 ίσως» καταλήγει.

Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Εκτός από τον Ντέιβιντ, στην περιοχή ζει η καλόκαρδη Λορίν Βάουγκαν, γνωστή με το ψευδώνυμο «Boo», πρώην αλκοολική και η ίδια, προσπαθεί να βοηθήσει τον Dave να ξεπεράσει τον εθισμό του και τον συνοδεύει στις θεραπευτικές συναντήσεις.

Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η βρετανική πόλη που ζει από επιδόματα: Η ανατριχιαστική ιστορία του Τζέιγουικ [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Δίπλα τους μένουν επίσης η Λίζα και ο Ντέιβ με τους 5 γιους τους: Σειν, Τσάρλι, Λι, Τζέιμς και Τζέικ, καθώς και ο Στούαρτ με τη Ναόμι, ένα ζευγάρι αστέγων από το Σάουθαμπτον που ήρθαν στο Τζέιγουικ για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη.

Η Boo είναι ο κρίκος που κρατάει αυτή την παράξενη κοινότητα ενωμένη. Ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της συσσίτιο της και προσπαθεί να πάρει χρηματοδότηση από το τοπικό συμβούλιο για να το κάνει. Εξηγεί τους λόγους που θέλει να βοηθήσει: «Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν κάν κουζίνα σπίτι τους»

Το μέσο εβδομαδιαίο εισόδημα των κατοίκων του Τζέιγουικ ανέρχεται στις 360 λίρες, ενώ υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, εγκληματικότητας και κακής υγείας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ