Κομισιόν: Επίσημη πρόταση για δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα από τον EFSM - iefimerida.gr

Κομισιόν: Επίσημη πρόταση για δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα από τον EFSM

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσημη πρόταση της Κομισιόν για το δάνειο-γέφυρα προς την Ελλάδα, ύψους 7 δισ. ευρώ, αφορά χρήση των κεφαλαίων του μηχανισμού EFSM.

Αυτό αποκάλυψε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ με ανάρτησή του στο Twitter.

Οπως γράφει ο Π. Σπίγκελ, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Κομισιόν έστειλε το επίσημο σχέδιό της για τη χρησιμοποίηση κονδυλίων του EFSM για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών της Ελλάδας. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναρωτιέται αν η Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν το σχέδιο...

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, το σχέδιο της Κομισιόν για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας θα παρουσιαστεί το μεσημέρι από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξη Τύπου.

Κομισιόν: Επίσημη πρόταση για δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα από τον EFSM | iefimerida.gr 0

Αντίθετη και η Κροατία

Την ίδια ώρα, η Κροατία είναι αντίθετη στην ιδέα προσωρινής χρηματοδότησης της Ελλάδας από τον μηχανισμό EFSM, ο οποίος συστήθηκε το 2010, με τις οικονομικές εγγυήσεις των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Αυτό δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Οικονομικών, Μπορίς Λάλοβατς, ο οποίος υποστήριξε ότι το οικονομικό βάρος ενός νέου προγράμματος-γέφυρα θα πρέπει να αναλάβουν αποκλειστικά τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Ο κ. Λάλοβατς διευκρίνισε ότι η χώρα του δε συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό, αλλά και στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι αντιρρήσεις στη συμμετοχή της χώρας του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας μέσω του EFSM έχει εκφράσει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κροατία EFSM Ελλάδα Μπορίς Λάλοβατς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ