Συμφωνία Βελγίου-Λουξεμβούργου-Γαλλίας για διάσωση της «Dexia» - iefimerida.gr

Συμφωνία Βελγίου-Λουξεμβούργου-Γαλλίας για διάσωση της «Dexia»

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τη διάσωση της τράπεζας Dexia, η οποία θα υποβληθεί για έγκριση αργότερα σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο της γαλλο-βελγικής τράπεζας.

«Οι κυβερνήσεις έδειξαν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους με την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίσει το μέλλον της Dexia», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού του Βελγίου Ιβ Λετέρμ.

«Η προτεινόμενη λύση, η οποία είναι επίσης το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με όλους τους εταίρους που εμπλέκονταν, θα υποβληθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της Dexia», προστίθεται στην ανακοίνωση

Ο Ιβ Λετέρμ εύχεται να εγκριθεί η συμφωνία που επετεύχθη με τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο για την τράπεζα Dexia

Ο βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ εξέφρασε την ευχή το διοικητικό συμβούλιο της Dexia, που συνεδριάζει από τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες, να εγκρίνει γρήγορα τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο προκειμένου να διασωθεί η τράπεζα.

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει μια οριστική λύση το βράδυ όσον αφορά την Dexia, ο βέλγος πρωθυπουργός απάντησε «αυτό θα εξαρτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ο κατακερματισμός της γαλλο-βελγικής τράπεζας εισήλθε σήμερα στην τελική φάση του, καθώς οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου κατέληξαν σε μια συμφωνία, την οποία αναμένεται να επικυρώσει το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

«Η προτεινόμενη λύση, που είναι το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Dexia, το οποίο επωμίζεται την έγκριση των προτάσεων», είχαν ανακοινώσει νωρίτερα τα γραφεία του γάλλου και του βέλγου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν και Ιβ Λετέρμ, χωρίς να αποκαλύπτουν όμως καμία πλευρά της συμφωνίας τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ