Λαφαζάνης: Να πάρουμε 22 δισ.ευρώ από την ΤτΕ και να πάμε σε δικό μας νόμισμα - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Να πάρουμε 22 δισ.ευρώ από την ΤτΕ και να πάμε σε δικό μας νόμισμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην συνεδρίαση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε την δική του πρόταση για την επόμενη μέρα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ μίλησε για εθνικό νόμισμα, αφού πάρει η χώρα 22 δισ.ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα» τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση, καθώς δεν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση στην συνεδρίαση, ενώ αναμένεται να γίνει σύντομα ακόμη μία σε μεγαλύτερο χώρο με περισσότερο κόσμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερή Πλατφόρμα, είτε θα ψηφίσουν παρών, είτε όχι και δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν καθώς δεν επιθυμούν διάσπαση του κόμματος.

Iskra: Στη Βουλή η απαράδεκτη συμφωνία με διάτρητες-απαράδεκτες διαδικασίες

Λίγο μετά τις 00.000 ο iskra, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «ανέβασε» το εξής κείμενο:

«Με διάτρητες - απαράδεκτες διαδικασίες εξπρές, που παραβιάζουν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, εισάγεται την Τέταρτη (15/7) για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο του νέου τρίτου μνημονίου, του οποίου η ίδια η ουσία και η δόμηση περιφρονούν τους βουλευτές και κυρίως τη βούληση και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου που κατετέθη από την κυβέρνηση, αφαιρούνται άρον - άρον από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως !

Συγκεκριμένα, εξαιτίας των αναδιατάξεων στον ΦΠΑ ο ελληνικός λαός θα πληρώνει ετησίως 2,4 δισ. ευρώ, 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση του φόρου ασφαλίστρων στα αυτοκίνητα, ενώ από τις κύριες συντάξεις θα χαθούν 850 εκατ. ευρώ ετησίως από την αύξηση του ποσοστού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ !

Και αυτά είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο τριτο-μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια πολυνομοσχέδια για να ολοκληρώσουν τη μεγάλη μνημονιακή συμφωνία.

Μέτρα που περιέχονται στο ίδιο πολυνομοσχέδιο και θίγουν συμφέροντα πλούσιων ομάδων, μόνο ως «ασπιρίνες» και «άλλοθι» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά και άλλοι βουλευτές ή μεμονωμένοι, φέρονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας το τρομοκρατικό δίλημμα: συνθηκολόγηση ή καταστροφή.

Η χώρα διέθετε και διαθέτει αντιμνημονιακή προοδευτική λύση, η οποία, εφ’ όσον ήταν αναγκαίο, θα συνοδευόταν και με μια επιλογή που θα έθετε τη χώρα σε τροχιά εκτός ευρωζώνης.

Η Ελλάδα, εφ’ όσον ήταν απαραίτητο, θα μπορούσε παρά τη θέληση της ΕΚΤ, να αξιοποιήσει τη ρευστότητα πολλών δισ. ευρώ που υπάρχει στο δίκτυο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένα πρόγραμμα - γέφυρα μετάβασης εκτός ευρώ, για την εφαρμογή με ικανή ρευστότητα ενός προοδευτικού προγράμματος ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

*Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπεριφερειάρχης Αττικής»



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ