Τσίπρας: Ηττα για την Ευρώπη η συμφωνία - iefimerida.gr

Τσίπρας: Ηττα για την Ευρώπη η συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η προχθεσινή νύχτα ήταν μια νύχτα κακή για την Ευρώπη, ήταν μια ήττα για την Ευρώπη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή εφ' όλης της ύλης που έδωσε στην ΕΡΤ.

«Δεν θα τη θυμούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες θεωρώντας ως μια νύχτα που έγιναν βήματα επιστροφής στις αξίες της Ευρώπης» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Οπως είπε «η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα μιας ισχυρής πίεσης προς μια χώρα και ένα λαό που έχει εκφραστεί διαφορετικά» και τόνισε ότι η στάση των εταίρων «δεν τιμά τις παραδόσεις της δημοκρατικής Ευρώπης». Παραδέχθηκε ότι είχε αυταπάτες ότι «αυτή η Ευρώπη μπορεί να νικηθεί. και πως «η δύναμη δίκιου μπορεί να νικήσει δύναμη των τραπεζών». «Υπερτίμησα τη δύναμη της ισχύος του δίκιου ενός λαού και της αντίδρασης που θα υπήρχε από την άλλη πλευρά απέναντι στο σεβασμό στη δημοκρατία» σημείωσε.

Ο Πρωθυπουργός, είπε ακόμη ότι όταν ανακοίνωσε το δημοψήφισμα «είχα την πεποίθηση ότι θα δοθεί απαιτούμενη παράταση, την οποία είχα συζητήσει με τους Ευρωπαίους. Εκανε λόγο για «εκδικητική στάση από την πλευρά τους» και σημείωσε: «Η πολιτική ηγεμονία δεν κερδίζεται με εκβιασμούς και ισχύ. Κερδίζεται μέσα από την πειθώ και την προσπάθεια συμβιβασμών».

Οπως αποκάλυψε συνειδητοποίησε πριν από μία εβδομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «πόσο βαθιά είναι η ρήξη στην Ευρώπη» όπου «οι συντηρητικοί θέλουν μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, να συνεχίσουμε στη λιτότητα και όλοι οι υπόλοιποι- δεν λογαριάζω τους ακραίους εθνικιστές που έχουν την ίδια άποψη με Σόιμπλε, το Grexit - υπήρχε η αντίληψη ότι φεύγει η Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ελλάδα από τις βασικές ιδρυτικές αξίες της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώπη Τσίπρας συνέντευξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ