Τσίπρας: Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ την πρόταση Σόιμπλε για το ταμείο στο Λουξεμβούργο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ την πρόταση Σόιμπλε για το ταμείο στο Λουξεμβούργο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ, όταν δεν θα δεχόταν την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ότι δύο φορές θεωρήθηκε ότι πάει σε διάλυση η διαπραγμάτευση.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ την πρόταση Σόιμπλε και αυτό για το Ταμείο. Η πρόταση Σόιμπλε ήταν το ταμείο να έχει έδρα το Λουξεμβούργο. Αρα να μην το διαχειρίζονται οι ελληνικές αρχές, με 50 δισ. ευρώ.

Αυτό που καταλήξαμε με σκληρή κόντρα ως τις 9 το πρωί ήταν να φτιαχτεί ένα ταμείο στην Ελλάδα, όπως το ΤΑΙΠΕΔ και στο οποίο σε βάθος 30 χρόνων θα περάσουν 25 δισ. από τις τράπεζες. Αρα δεν είναι 50 δισ. τα assets του δημοσίου, αλλά 25 δισ. Ευρώ.
Από αυτά θα υπάρξει ρευστοποίηση όχι κατ' ανάγκην από ιδιωτικοποιήσεις. Ελπίζουμε ότι στα 30 χρόνια η οικονομία θα έχει ξεφύγει από την κρίση. Ετσι τα εχέγγυα θα έχουν αποκτήσει αξία.
Τα 12,5 δισ. θα πάνε για να ενισχύσουν την οικονομία ξανά και τα υπόλοιπα για την εξυπηρέτηση του χρέους/ Εδωσα μάχη μέχρι το πρωί, ανάγκασα δύο φορές να διακοπεί η Σύνοδος. Δύο φορές να θεωρηθεί ότι πάμε σε διάλυση της διαπραγμάτευσης και στο τέλος να δεχθούν την πρόταση που καταθέταμε στο τραπέζι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ