Τρεις προσφορές για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» για τους υδρογονάνθρακες - iefimerida.gr

Τρεις προσφορές για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» για τους υδρογονάνθρακες

(EUROKINISSI/ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την προθεσμία να λήγει το μεσημέρι της Τρίτης, τρεις προσφορές κατατέθηκαν τελικά για τα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Πρόκειται για τις προσφορές πετρελαϊκών εταιρειών, για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και νοτίως της Κρήτης.

Οι περιοχές για τις οποίες έχουν γίνει οι προσφορές και οι εταιρείες που της έκαναν θα ανακοινωθούν μετά από τη διαδικασία αποσφράγισης των προσφορών. Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα κριθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2289/1995 και του Ελληνικού Δικαίου και υπό «το πρίσμα της συνεχούς, εμπεριστατωμένης και αποτελεσματικής έρευνας για τον εντοπισμό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Ελληνική Επικράτεια και την εκμετάλλευση αυτών των πόρων, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφάλειας, υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Οι εταιρείες που πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια στη συνέχεια θα κληθούν σε διαπραγμάτευση και θα ακολουθήσει η σύναψη σύμβασης παραχώρησης για κάθε περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υδρογονάνθρακες Προσφορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ