Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Η Μέρκελ χειρίστηκε σωστά την Ελλάδα λέει το 55% - Το 31% ήθελε Grexit - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Η Μέρκελ χειρίστηκε σωστά την Ελλάδα λέει το 55% - Το 31% ήθελε Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια άκρως διαφωτιστική δημοσκόπηση για το κλίμα που επικρατεί στη Γερμανία σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα δημοσιοποίησαν το περιοδικό Stern και ο τηλεοπτικός σταθμός RTL.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, το 55% των Γερμανών θεωρεί ότι η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ χειρίστηκε σωστά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Αντιθέτως, ένας στους τρεις, (31%) εκτιμά ότι η καγκελάριος θα έπρεπε να είχε διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης από την στάση της κυρίας Μέρκελ διαπιστώνεται μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων (75%), ενώ ακολουθούν οι ψηφοφόροι του κόμματός της (CDU/CSU) με 66%, οι ψηφοφόροι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 62% και της Αριστεράς (Die Linke) με 53%.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει τα μέτρα, το 81% απαντά ότι αμφιβάλλει, ενώ το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη και το 5% δεν απαντά.

Τα ποσοστά των κομμάτων παραμένουν σταθερά, με το CDU/CSU στο 42%, το SPD στο 23%, τους Πράσινους στο 11%, την Αριστερά στο 10% και τα FDP και AfD στο 4%. Στο ερώτημα για τον Καγκελάριο, η Άγγελα Μέρκελ συγκεντρώνει το 56%, ενώ ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το 14%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ