ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βαριές κουβέντες» ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε για να διαχειριστεί τη βαριά συμφωνία-μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, ενώ άπαντες συμφώνησαν ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Επί ώρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «σφυροκοπούσαν» τον υπουργό Οικονομικών για την συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί επεσήμαναν τραγικά λάθη της κυβέρνησης κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ σημείωσαν ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία, ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τις απειλές για έξοδο από την ευρωζώνη.

Πρωτοστατούντες στις επικρίσεις οι Αντώνης Νταβανέλλος από την ΔΕΑ, Ρούντι Ρινάλντι της ΚΟΕ, Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Δεν ήταν λίγοι όσοι προέβλεψαν «διάσπαση» του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η χώρα θα οδηγηθεί μετά βεβαιότητας σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιχείρησε να υπεραμυνθεί της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι μετά το δημοψήφισμα και με την στάση της κυβέρνησης, διεθνοποιήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και δεν έμεινε στο πλαίσιο του Eurogroup. Είπε ακόμη ότι η σκληρή στάση της Γερμανίας προκάλεσε αντιδράσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, κυβερνήσεις και κοινοτικοί παράγοντες υποστήριξαν τις ελληνικές θέσεις.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης υποστήριξε ότι το πλέον σημαντικό σ' αυτή τη φάση είναι να παραμείνει ενωμένο το κόμμα, ενώ αντιτάχθηκε σε διαγραφές όσων διαφωνούν και καταψηφίσουν. Μάλιστα, είπε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό την ανάγκη να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος χωρίς διαγραφές.

Η έκφραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πριν εισέλθουν στην συνεδρίαση, μαρτυρά το βαρύ κλίμα που υπήρξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο | iefimerida.gr 0
ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο | iefimerida.gr 1
ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο | iefimerida.gr 2
ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολο να κρατηθεί η ενότητα του κόμματος – Εκλογές το φθινόπωρο | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ