Σταθάκης: Θα πάρουμε χρηματοδότηση-γέφυρα 6 έως 7 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Σταθάκης: Θα πάρουμε χρηματοδότηση-γέφυρα 6 έως 7 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιώργος Σταθάκης έδωσε λεπτομέρειες για τις επόμενες ημέρες της ελληνικής οικονομίας μιλώντας στο Bloomberg, ενώ έδειξε βέβαιος πως τα προαπαιτούμενα θα περάσουν από τη Βουλή.

O υπουργός Οικονομίας είπε πως οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν όταν θα λάβουν νέα έκτακτη ρευστότητα από την ΕΚΤ, αλλά προειδοποίησε πως οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων θα παραμείνουν σε ισχύ για λίγους μήνες. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 6 έως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να εξυπηρετήσει τις οφειλές της και αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να γίνει «κούρεμα» καταθέσεων, με δεδομένο ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης προβλέπει έως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ο Σταθάκης εκτίμησε ότι η τελική συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα ψηφιστεί μέσα στις επόμενες 30 έως 40 ημέρες, ενώ δήλωσε βέβαιος πως τα πρώτα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους θα περάσουν από τη Βουλή την Τετάρτη.

Παραδέχτηκε όμως εκ νέου πως ο πρωθυπουργός κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ