Μια αμφιλεγόμενη ενέργεια: Γιατροί έδωσαν το «ΟΚ» για την ευθανασία σωματικά υγιούς 24χρονης - iefimerida.gr

Μια αμφιλεγόμενη ενέργεια: Γιατροί έδωσαν το «ΟΚ» για την ευθανασία σωματικά υγιούς 24χρονης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αμφιλεγόμενο ζήτημα της ευθανασίας απασχολεί περισσότερο από ποτέ, τις τελευταίες δεκαετίες. Η περίπτωση της, σωματικά, υγιούς Λάουρα στο Βέλγιο, ήρθε για να πυροδοτήσει αντιδράσεις και να γεννήσει ακόμα περισσότερες αμφιβολίες.

Η 24χρονη γυναίκα υποφέρει από χρόνια κατάθλιψη, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Ωστόσο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σωματικής υγείας. Παρ' όλα αυτά, της δόθηκε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, ώστε να της χορηγηθεί η ένεση που θα βάλει τέλος στην ζωή της.

Σύμφωνα με την νομοθεσία του Βελγίου, οι γιατροί από το 2002 και μετά μπορούν να δώσουν το «ΟΚ» για ευθανασία στους ασθενείς τους, αν αυτοί δηλώσουν επίσημα πως επιθυμούν να πεθάνουν επειδή δεν αντέχουν τον αφόρητο πόνο. Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, φαίνεται πως περνάει έξω από τα όρια του νόμου, καθώς η 24χρονη Λάουρα δεν υποφέρει από κανέναν φυσικό πόνο.

Η νεαρή γυναίκα είναι ασθενής σε ψυχιατρείο τα τελευταία τρία χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει επιχειρήσει αρκετές φορές να αυτοκτονήσει, ποτέ όμως δεν κατάφερε να το πράξει. Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις της τόνισε πως: «Ο θάνατος δεν είναι μια επιλογή για εμένα. Αν είχα μια επιλογή, θα ήταν να ζήσω μια κανονική ζωή, αλλά έχω δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν πέτυχε».

Η περίπτωση της 24χρονης Λάουρα έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις στο Βέλγιο. Η ευθανασία, που αυτή τη στιγμή είναι νόμιμη στην Ολλανδία, το Βέλγιο, το βόρειο διαμέρισμα της Αυστραλίας, το Λουξεμβούργο και την Αλβανία, αποτελεί μια μόνιμη πηγή διαμάχεων και διαφωνιών.

Μπορεί λοιπόν ακόμα να μην έχει οριστεί η μέρα της, πιθανής, ευθανασίας της 24χρονης γυναίκας, από την στιγμή που αυτό μένει να αποφασιστεί από την ίδια, όμως το «ΟΚ» των γιατρών στην περίπτωση της υπήρξε αφορμή για ακόμη πιο έντονη αμφισβήτηση αυτής της επιλογής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευθανασία Βέλγιο 24χρονη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ