ΓΓ ΝΑΤΟ: Σημαντική η συμφωνία και για την ασφάλεια της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

ΓΓ ΝΑΤΟ: Σημαντική η συμφωνία και για την ασφάλεια της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα είναι «σημαντική» για την ασφάλεια της εν λόγω χώρας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Χαιρετίζω αυτή τη συμφωνία επειδή πιστεύω πως είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λιουμπλιάνα.

Μετά τη συνάντηση με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσεράρ δήλωσε πως «η σταθερότητα, η οικονομική ευημερία είναι σημαντικές για πολλούς λόγους, με πρώτο την ασφάλεια όλων των χωρών μας».

Παράλληλα, ο γγ της Ατλαντικής Συμμαχίας φάνηκε πεπεισμένος πως, παρά το δρακόντειο πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές σήμερα το πρωί ως αντάλλαγμα για ένα τρίτο σχέδιο αρωγής, η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει στην άμυνα στο μέλλον.

«Η Ελλάδα είναι ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος, ο οποίος αφιέρωσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ του στην άμυνα επί πολλά χρόνια και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα παραμείνει ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος» στους κόλπους του ΝΑΤΟ, διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ