Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές της Ευρωζώνης έφτασαν σε συμφωνία μετά από μαραθώνιο 17 ωρών διαπραγμάτευσης. Πώς βγήκαν οι ηγέτες και οι υπουργοί από το κολαστήριο;

Η Ανγκελα Μέρκελ παρουσιάστηκε μετά από τις 17 ώρες συνεδρίασης εξαιρετικά κουρασμένη, με βαθιές ρυτίδες και κόκκινα μάτια.

Μπήκε στη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα της Κυριακής, διαπραγματεύτηκε πολύ σκληρά και βγήκε για δηλώσεις το μεσημέρι της Δευτέρας!

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι κατόρθωσε να κοιμηθεί για μερικές ώρες. Αλλά και εκείνος, μετα την συνεδρίαση, εμφανίστηκε εξουθενωμένος στη συνέντευξη τύπου.

Σε πολύ καλύτερη κατάσταση εμφανίστηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση.

Εδώ, το βράδυ της Κυριακής:

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εδώ, με κομμένα μάτια, Δευτέρα πρωί, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά τη συμφωνία. Ο κ. Τσακαλώτος δεν χάνει το χαμόγελό του.

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σε κακή κατάσταση και η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά το χαμόγελό της.

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο καλύτερος όλων ο Γιούνκερ, ο οποιος εξαφανίστηκε για κάποιες ώρες και πήγε να κοιμηθεί.

Ο Ράιν Χιθ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι πηγές μέσα από το κτίριο, τού μετέφεραν πως ο Γιούνκερ αποσύρθηκε σε κάποιο από τα γραφεία και χρειάστηκε περίπου 2 ώρες ύπνου εκμεταλλευόμενος τη νέα διακοπή για την τετραμερή αφού λύγισε από την κούραση ως φυσιολογικός άνθρωπος.

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σε χειρότερη κατάσταση από όλους οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι εξουθενώθηκαν κυριολεκτικά.

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ πήγε για ύπνο χθες βράδυ, την ώρα που οι αντιπροσωπείες των χωρών της Ευρωζώνης εξαντλούσαν κάθε περιθώριο φυσικής αντοχής στις διπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση και οι χώρα του ήταν μεταξύ εκείνων που προέβαλαν τις μεγαλύτερες αντιρρήσεις για νέο πρόγραμμα προς την Ελλάδα.

Μάλιστα απ' ό,τι φαίνεται κοιμήθηκε σαν πουλάκι. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το μήνυμα του που έστειλε στο Twitter την ώρα που ...ξύπνησε το πρωί και σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι συνεχιζόταν η Σύνοδος Κορυφής. Πάντως ήταν ευγενικός: Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη συμπάθειά του στους συμμετέχοντες.

«Ξύπνησα μετά από έναν καλό ύπνο για να διαπιστώσω ότι η Σύνοδος Κορυφής συνεχίζεται. Τη συμπάθειά μου σε όλους τους συμμετέχοντες μέσα και έξω από την αίθουσα», έγραψε.

Alexander Stubb

@alexstubb

I wake up after a good to learn that #EUCO is still going on. Sympathies with all participants in and outside the room.
9:14 AM - 13 Jul 2015

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο γιατρός Michael Chee του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σιγκαπούρης, εξειδιεκευμένος σε θέμα νευροψυχολογίας, μίλησε στον Guardian και χαρακτήρισε την 17ωρη συνεδρίαση «μαρτύριο».

«Είναι ένας φρικτός τρόπος να παίρνεις αποφάσεις» αναφερόμενος σε φωτογραφίες της Ανγκελα Μέρκελ που δείχνει να κλείνει τα μάτια από την κούραση.

Σοκάρει η αϋπνία της Μέρκελ [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ