«Αυτό είναι πραξικόπημα» φωνάζει το Twitter -«Αυτό είναι συμβιβασμός» τους απαντά ο Γιούνκερ - iefimerida.gr

«Αυτό είναι πραξικόπημα» φωνάζει το Twitter -«Αυτό είναι συμβιβασμός» τους απαντά ο Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα κάποια στιγμή έφθασε να είναι πρώτο hashtag στο Twitter #ΤhisisACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα).

Μέσω αυτού του hashtag πολίτες από όλο τον κόσμο εξέφραζαν την αντίθεσή τους για το μέτρο που προτάθηκε να μεταφερθούν σε ειδικό ταμείο περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας ύψους 50 δισ. ευρώ.

To hashtag #ThisisACoup πιστεύεται ότι πρωτοξεκίνησε από τον Ισπανό καθηγητή Φυσικής Σάντρο Μακαρόνε ο οποίος έγραψε στα ισπανικά με αυτο το hashtag «Η πρόταση του Eurogroup είναι ένα κεκαλλυμένο πραξικόπημα κατά του ελληνικού λαού».

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που τον κατηγορούν για την έναρξη ενός πραξικοπήματος ενάντια στην Ελλάδα.

«Είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη μετά το δημοψήφισμα. Και έτσι είναι. Αυτός είναι ένας συμβιβασμός, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι μια τυπική ευρωπαϊκή ρύθμιση», ήταν η απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Tα trends στο Twitter στη Βρετανία, την Ελλάδα και τη Γερμανία:

«Αυτό είναι πραξικόπημα» φωνάζει το Twitter -«Αυτό είναι συμβιβασμός» τους απαντά ο Γιούνκερ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπραγμάτευση Ζαν Κλοντ Γιούκερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ