Ετσι θα λειτουργήσει το Ταμείο των 50 δισ. με έδρα την Ελλάδα [εικόνα] - iefimerida.gr

Ετσι θα λειτουργήσει το Ταμείο των 50 δισ. με έδρα την Ελλάδα [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ένα απόσπασμα από την τελική συμφωνία, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά πως θα λειτουργήσει το ενιαίο ταμείο των 50 δις.

Αναλυτικά αναφέρει

«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ακολουθήσουν τις ακόλουθες πράξεις:

Θα αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα περάσουν σε ένα ανεξάρτητο ταμείο, το οποίο θα αναλάβει την ιδιωτικοποίησή τους. Με τα έσοδα θα αποπληρωθεί το δάνειο από τον ESM και το 50% των 50 δις θα χρησιμοποιηθεί για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Το 50% του υπόλοιπου ποσού θα διοχετευθεί στην ελληνική οικονομία για την ανάπτυξή της.

Αυτό το fund θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές με την επίβλεψη των τριών θεσμών. Στη συμφωνία με τους θεσμούς θα πρέπει να προκύψει η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία υπό την επίβλεψη των αρχών του SOE».

Ετσι θα λειτουργήσει το Ταμείο των 50 δισ. με έδρα την Ελλάδα [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταμειο 50 δις Ελλάδα θεσμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ