Επίθεση Ραγκούση σε Σαμαρά για την καταδίκη Ψωμιάδη - iefimerida.gr

Επίθεση Ραγκούση σε Σαμαρά για την καταδίκη Ψωμιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών ο Γιάννης Ραγκούσης. Αναφερόμενος στη δικαστική καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη, χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση που κρατά ο πρόεδρος της ΝΔ και αστεία νομικά την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. "Αυτά τα έχει νομοθετήσει ο Παυλόπουλος, ο Καλλικράτης απλά τα επανέλαβε", φέρεται να είπε, καταρρίπτοντας και το επιχείρημα ότι όταν διέπραξε το αδίκημα ήταν Νομάρχης και τώρα είναι Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι υπάρχει νομολογία του ΣτΕ που δεν ξεχωρίζει τις θέσεις. Υποστήριξε μάλιστα πως σε περίπτωση ποινής σε έναν αξιωματούχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμα και αν δεν εκλεγεί για μία τετραετία, τον ακολουθεί στην επόμενη.

Αντιστοίχως, αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων της Αθήνας, ο κ.Ραγκούσης υποστήριξε ότι "είναι και αυτό ένα θέμα όπου η ΝΔ λαϊκίζει ασύστολα". Όπως υποστήριξε, ο νόμος ισχύει επί ενάμιση χρόνο και αφορά όλους τους Έλληνες, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση. Χαρακτήρισε δε 'ανεπίτρεπτο' το να καταλαμβάνονται δημαρχεία για τόσο καιρό, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Στο φλέγον θέμα του ενιαίου μισθολογίου, υποστήριξε πως παρά την ανάγκη το σύνολο του κόστους στον Δημόσιο Τομέα να μειωθεί από 22 σε 17 δις ευρώ, στόχος είναι η εξισορρόπηση των μισθών μεταξύ όσων πληρώνονται αδρά (όπως πχ στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών) και εκείνων που οι απολαβές είναι αισθητά μικρότερες (πχ σε υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Παιδείας). Στο αίτημα δε των βουλευτών να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για τους πιο αδύναμους, φάνηκε θετικός. "Πρέπει να ενισχυθούν" του είπε ο Δημήτρης Καρύδης, ζητώντας ανακατανομή προς αυτή την κατεύθυνση, με τον υπουργό να φαίνεται να συμφωνεί, άγνωστο όμως αν είναι σε θέση να το κάνει και πράξη...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ