Ντομπρόβσκις: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται όμως όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Αν και η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μέρος των διαβουλεύσεων» υποστήριξε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.
Σε ερώτηση για την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι «είμαστε πάντα προς αναζήτηση ενός plan B σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένουμε. Οπότε προετοιμαζόμαστε για μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε τα μέτρα που καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί για να λάβει το τρίτο πακέτο από την ΕΕ λέγοντας ότι το βασικό σημείο που σκοντάφτουν οι συνομιλίες είναι αυτό της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ενώ στην ερώτηση αν η Γερμανία θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, απέφυγε να απαντήσει. «Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο πώς θα φτάσουμε στο σημείο ώστε όλα τα μέλη του Eurogroup να αποδεχθούν τη συμφωνία», είπε.

Όπως υποστήριξε πάντως όλα τα μέλη του Eurogroup έχουν προσπαθήσει πολύ ώστε να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη για αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ