Ερωφίλη στην Ελευσίνα -Τα Αισχύλεια 2015 επί σκηνής απόψε - iefimerida.gr

Ερωφίλη στην Ελευσίνα -Τα Αισχύλεια 2015 επί σκηνής απόψε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκδηλώσεις (11 Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου) πραγματοποιούνται στο ανακαινισμένο και διευρυμένο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο ατμοσφαιρικό, ενεργειακό, καταξιωμένο ήδη στις καρδιές του φιλότεχνου κοινού, που περιμένει κάθε χρόνο να ζήσει μοναδικές βραδιές εντός του.


Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση από την ομάδα Όμορος σε σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη παρουσιάζεται στο 15νθήμερο Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας Αισχυλείων, στις 11 και 12 Ιουλίου 2015.
Μια ομάδα νέων σε κάποιο κρητικό χωριό. Πανηγύρι. Το οξύμωρο της χαράς της αφήγησης μιας τραγικής ιστορίας. Το δέος μπροστά στην ανθρώπινη ικανότητα για το καλό και το κακό. Οι μοίρες των ηρώων μετέωρες πάνω στον τροχό της Τύχης.
Η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση, έργο γραμμένο στην Κρήτη περίπου στα 1600 μ.Χ., στέκεται μεταξύ του λόγιου και του λαϊκού, του μεσαιωνικού και του αναγεννησιακού, της αρχαίας τραγωδίας και του θεάτρου του μπουλουκιού.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάξιμος Μουμούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριλένα Μουστάκα
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σκηνικά: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτογραφίες: Γιάννης Καρνεσσιώτης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Βασίλειος Παναγιωτόπουλος
Μουσικοί: Γιώργος Μπάκας (ηλεκτρική κιθάρα), Αιμίλιος Μπαργιαμπάς (ηλεκτρικό μπάσο), Lucretia DeManchione (ντραμς)
Παραδοσιακοί χοροί: Ευγενία Ζαχαρίου
Επικοινωνία και εκτέλεση παραγωγής: Pros & Comms
Γραφιστική επιμέλεια: Ηλέκτρα Νικολέτου
Παίζουν (αλφαβητικά):
Ελένη Βλάχου, Μαντώ Γιαννίκου, Δώρα Κοφινά, Γιάννης Μοναστηρόπουλος, Αλκιβιάδης Μπακογιάννης, Βασίλης Παναγιωτίδης, Αγγελική Παναγιωτοπούλου
Παλαιό Ελαιουργείο – Παραλία Ελευσίνας
Τηλ. 210 5565613


8 ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ 17 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οκτώ θεατρικές παραστάσεις, εννέα ακόμα παραστάσεις στο πλαίσιο της «Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας», επτά μουσικές εκδηλώσεις, τρεις εκθέσεις, οκτώ κινηματογραφικές προβολές, ένας ημιμαραθώνιος αποτελούν τον συνολικό προγραμματισμό του Φεστιβάλ. Σε αυτόν θα πρέπει να προσθέσουμε την έκδοση του επετειακού τόμου «Αισχύλεια 40 χρόνια».
TAREK ATOUI
Με μία ξεχωριστή πρόταση ήχου απαρτιζόμενη από ηχογραφήσεις και περφόρμανς, το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την Ελευσίνα επιστρέφει στη χώρα μας ο Λιβανέζος καλλιτέχνης Tarek Atoui

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αισχύλεια 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ