Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί δημοσίευμα της Bild που ανεβάζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το τρίτο δάνειο στα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η χώρα μας δεν χρειάζεται 52 δισ., όπως ζήτησε, αλλά σχεδόν το διπλάσιο ποσό, κάτι που έπεσε ως «κεραυνός» όπως λέει.

Το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αναπροσαρμόστηκε το Σάββατο, σύμφωνα με την Bild, σε 82 δισεκατομμύρια, με τα 74 από αυτά να πρέπει να καλυφθούν από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, Χανς Γιόργκ Σέλινγκ.

Οπως εξηγεί η Bild, ακόμα κι αν η ελληνική οικονομία καταγράψει πλεόνασμα της τάξης του 0,5% για φέτος, θα χρειαστεί περισσότερα από 115 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει επικαλούμενη το επιχείρημα ότι η Αθήνα έχει δισ. κρυφών χρεών, καθώς δεν πλήρωσε αυτά προς ιδιωτικές εταιρείες το πρώτο μισό του 2015.

Bild: Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 100 δισ. ευρώ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δάνειο δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ