Οι Ευρωπαίοι απαντούν: Ποιος φταίει για την ελληνική κρίση -Τι πρέπει να γίνει τώρα - iefimerida.gr

Οι Ευρωπαίοι απαντούν: Ποιος φταίει για την ελληνική κρίση -Τι πρέπει να γίνει τώρα

(SOOC/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις ευθύνονται για την κρίση, σύμφωνα με τους Γερμανούς και τους Σκανδιναβούς, ενώ λιγότεροι Αγγλοι και Γερμανοί συμμερίζονται αυτή την άποψη.

Σε δημοσκόπηση του YouGov, η συντριπτική πλειονότητα των Φινλανδών (73%), των Δανών (70%), των Σουηδών (65%), κατηγορούν τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις για την κρίση, όπως κάνουν και οι περισσότεροι Γερμανοί (59%). Λιγότεροι Βρετανοί εκφράζουν αυτή την άποψη (38%), καθώς το 31% εκτιμά ότι φταίνε εξίσου οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τρόικα, ενώ μεγαλύτερη ευθύνη στην Τρόικα ρίχνουν οι Γάλλοι (35%).

Στο ερώτημα για το πώς πρέπει να επιλυθεί η κρίση, σκληρότερη γραμμή ζητούν οι Φινλανδοί, καθώς το 74% πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει επιμονή για τους όρους όπως αρχικά είχαν συμφωνηθεί, κάτι που συμμερίζεται το 64% των Δανών, το 61% των Γερμανών και το 53% των Σουηδών. Από την άλλη διχασμένοι εμφανίζονται οι Γάλλοι, καθώς το 38% τάσσεται υπέρ της μείωσης και επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους το 41% υπέρ των αρχικών όρων, ενώ στη Βρετανία οριακά οι περισσότεροι (39% έναντι 38%), θέλουν επίσης μείωση του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση χρέος ελληνική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ