Κάζιμιρ: Ενα φιλικό διαζύγιο με την Ελλάδα δεν είναι καταστροφή για την Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Κάζιμιρ: Ενα φιλικό διαζύγιο με την Ελλάδα δεν είναι καταστροφή για την Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της Ελλάδας, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να εμβαθύνουν την νομισματική ένωση, γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πίτερ Κάζιμιρ.

Ο Πέτερ Κάζιμιρ υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ευκαιρία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα της περασμένης εβδομάδας να εμπνεύσει τους Έλληνας να ενστερνιστούν τις μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία. Η ιδεολογία και τα πατριωτικά παιχνίδια υπερίσχυσαν της πρακτικής ανάγκης για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Πολύ εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Τώρα ωστόσο, σημασία έχει αυτό που θα ακολουθήσει» τονίζει.

Ο Σλοβάκος υπουργός επισημαίνει ότι προτίμηση της κυβέρνησης του είναι να μην αποχωρήσει καμία χώρα από την Ευρωζώνη και ότι όσον αφορά την Ελλάδα υπάρχουν λίγες κόκκινες γραμμές στην προσπάθεια να μείνει η χώρα στο ευρώ. Μια από αυτές είναι η μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί ότι υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Πρώτον, η εμπλοκή σε παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και πολιτικών διαξιφισμών χωρίς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Δεύτερον, να χαθεί η ευκαιρία να διδαχθεί η Ευρωζώνη από τα λάθη του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πίτερ Κάζιμιρ Ελλάδα συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ