Μέρκελ: «Οι αναξιόπιστες χώρες να μάθουν να ζουν με παρεμβάσεις» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Οι αναξιόπιστες χώρες να μάθουν να ζουν με παρεμβάσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρησιμοποιώντας ένα αρκετά επιθετικό ύφος, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε λόγο για λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης της Γερμανίας που επέτρεψε την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ υπογράμμισε πως όποια χώρα παραβιάζει το σύμφωνο σταθερότητας θα πρέπει να μάθει να ζεί με την πιθανότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς της.

Μιλώντας σε συνέδριο της Χριστιανοσοσιαλιστικής Ένωσης CSU, αδερφού συνασπισμού του κόμματος της η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε: «Eαν μια χώρα παραβιάζει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και έτσι βάζει σε κίνδυνο όλες τις υπόλοιπες, τότε αυτή η χώρα θα πρέπει να μάθει να ζει με μηνύσεις και ο προϋπολογισμός της θα ακυρωθεί».

Στο μεταξύ σκληρές πιέσεις προς την Ελλάδα ασκούν τα στελέχη της Τρόικας, Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς, οι οποίοι προειδοποίησαν πως τα μέτρα του σχεδίου για τη «διάσωση» της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι σαφές πως το πρόγραμμα (διάσωσης) δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ» ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα. «Είναι δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω», προσθέτει ο Τόμσεν.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης», επισημαίνει, ο δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο συνάδελφος του Τόμσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Τρόικα, ο Γερμανός, Ματίας Μορς, ασκεί κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων .

«Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο. Και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν», σημειώνει ο Μορς στη «Βελτ αμ Ζόνταγκ».

Οι δηλώσεις των δύο μελών της Tρόικα θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ