Ντάισελμπλουμ: Εχουμε λεπτομερές κείμενο - Εξετάζουμε αν βγαίνουν τα νούμερα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Εχουμε λεπτομερές κείμενο - Εξετάζουμε αν βγαίνουν τα νούμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χρειάζεται να λάβουν μια "σημαντική απόφαση", όταν συναντηθούν το Σάββατο για να αξιολογήσουν τη νέα ελληνική πρόταση.

Μιλώντας πριν από μια συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου, ο Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε σχέση με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λέγοντας ωστόσο ότι το έγγραφο είναι ένα "λεπτομερές κείμενο".

"Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή και εάν βγαίνουν τα νούμερα", είπε σε δημοσιογράφους.

"Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε αύριο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ.

Οι ελληνικές προτάσεις θα "μελετηθούν" σήμερα από τους πιστωτές (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που θα διατυπώσουν την "εκτίμησή" τους επ' αυτών απόψε, διευκρίνισε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως θα περιμένει την εκτίμηση αυτών των θεσμών πριν εκφράσει την άποψή του. "Επιφυλάσσω την τελική εκτίμησή μου για αργότερα, περιμένω κατ' αρχάς την εκτίμηση των θεσμών", δήλωσε κατά την έξοδό του από το υπουργικό συμβούλιο.

"Είναι ένα πολύ μακροσκελές κείμενο, όμως οφείλουμε να εξετάσουμε αν είναι επαρκώς συγκεκριμένο, αν η εφαρμογή του θα αποφέρει αρκετά χρήματα, αν τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρκετά ισχυρά", δήλωσε ακόμη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. "Υπάρχουν ομάδες για να το εξετάσουν αυτό στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συνεπώς τις αφήνω να κάνουν τη δουλειά τους", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ