ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση για συμφωνία - iefimerida.gr

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση για συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των οργάνων τους, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση και προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανέφερε: «Η ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι μέχρι την Κυριακή η χώρα θα πρέπει να έχει συμφωνία που θα την κρατά στο ευρώ και στην Ευρώπη».Η ΝΔ ξεκαθαρίζει προς τον πρωθυπουργό: «Σου δίνουμε την εξουσιοδότηση να φέρεις συμφωνία, σου δίνουμε όχι μόνο εξουσιοδότηση αλλα εντολή να αποτρέψεις την έξοδο της χώρας απο την Ευρώπη και το ευρώ. Και για το πώς φτάσαμε στην όποια συμφωνία θα μιλήσουμε μετά».

Ποτάμι: Εξουσιοδοτούμε την κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία με τους εταίρους

Το Ποτάμι θα δώσει εξουσιοδότηση ώστε η κυβέρνηση να κλείσει την τελική συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συνεδρίασε το μεσημέρι. Στη συνεδρίαση δεν προήδρευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε κατ' αρχήν ενημέρωση από τον γραμματέα της ΚΟ, Παναγιώτη Καρκατσούλη, για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης.

Το ΠΑΣΟΚ εξουσιοδοτεί υπό όρους

Τους δικούς του όρους, προκειμένου να παράσχει εξουσιοδότηση στην κυβερνητική διαπραγματευτική ομάδα, θέτει το ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κατά την κρίσιμη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, θα ζητήσει τροποποίηση του κυβερνητικού κειμένου, ώστε να αποτυπωθεί με σαφήνεια το βασικό συμπέρασμα της πρόσφατης συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να προστεθεί στο κείμενο εξουσιοδότησης φράση, η οποία θα δεσμεύει την κυβέρνηση να αποφύγει τη «ρήξη» με τους Ευρωπαίους εταίρους και να φέρει συμφωνία, που θα καθιστά τη χώρα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη επισήμαναν ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να τηρήσει τη διπλή εντολή που έλαβε από τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συμφωνία.

Τόνισαν, τέλος -κάτι που θα το επαναλάβουν και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας- πως η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αναλάβει την ευθύνη για την τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΝΔ το Ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ