Λιου (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πρόταση της Ελλάδας φέρνει ακόμη πιο κοντά τις δύο πλευρές - iefimerida.gr

Λιου (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η πρόταση της Ελλάδας φέρνει ακόμη πιο κοντά τις δύο πλευρές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανικός παράγοντας εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ανθρώπου που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο όλο αυτό το διάστημα για να υπάρξει μια γέφυρα ανάμεσα στις δύο πλευρές στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Λιου σύμφωνα με το Reuters τονίζει πως: «Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι από την Ελλάδα δείχνει ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν η μια την άλλη. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανακτηθεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Επίσης, αυτή η πρόταση αντανακλά την ανάγκη να ακολουθηθούν δύσκολα βήματα. Αν η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που, όντως, είναι πολιτικά δύσκολo, θα υπάρχει λόγος να εργαστούμε από κοινού. Η εικόνα που έχουμε σήμερα για την Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση αυτήν που είχε πριν από λίγες ημέρες. Για να λυθεί το θέμα της Ελλάδας χρειάζεται θέληση από τη μεριά της και εμπιστοσύνη από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Όσο για το θέμα της διαγραφής χρέους, ο κ. Λιου τόνισε: «Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να έχει χαμηλότερη επιβάρυνση στις ταμειακές ροές της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κούρεμα», ενώ πρόσθεσε πως οι πολύ περιορισμένοι οι κίνδυνοι μιας πιθανής μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζακ Λιου Ευρωζώνη grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ