La Tribune: Οι Γάλλοι δίνουν μάχη για ελάφρυνση χρέους, οι Γερμανοί καθόλου - iefimerida.gr

La Tribune: Οι Γάλλοι δίνουν μάχη για ελάφρυνση χρέους, οι Γερμανοί καθόλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι προτάσεις μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε σχεδόν ενθουσιασμό στον Ματέο Ρέντσι και στον Φρανσουά Ολάντ. Αλλά ο Σόιμπλε δεν έχει την ίδια άποψη, γράφει η γαλλική εφημερίδα La Tribune.


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών βλέπει «πολύ λίγα περιθώρια» για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα.
Την Πέμπτη 9 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε το ESM πρόταση συμφωνίας με αυστηρά μέτρα, ειδικά για τον ΦΠΑ και τις συντάξεις. Ελπίζει έτσι να επιτύχει ένα δάνειο 50 δις ευρώ για τρία χρόνια και αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο Ολάντ αντέδρασε λέγοντας ότι οι τελευταίες προτάσεις ήταν θετικές αλλά πρόσθεσε «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη».
Ο γάλλος οικονομικών Εμανουέλ Μακρόν, σε επίσκεψή του στην Ισπανία έβαλε πάλι στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους. «Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν οι Ελληνες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι τα στοιχεία για μια αναδιάρθρωση του χρέους θα μπουν στο τραπέζι», δηλωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε δεν συμμερίζεται την άποψη Μακρόν. Ο γερμανός υπουργός βλέπει πολύ μικρά περιθώρια «σε μια αναδιάρθρωση, ένα reprofiling ή ο,τιδήποτε άλλο αυτού του είδους», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γιέγκερ, την Παρασκευή, στο Βερολίνο. Η Γερμανία είναι απολύτως αντίθετη και με κούρεμα του ελληνικού χρέους και το μήνυμα που εκπέμπει σήμερα είναι ότι «Το Eurogroup του Σαββάτου είναι απολύτως ανοιχτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ