Βαρουφάκης: Χρειάζεται ρητή συμφωνία για το χρέος, ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως τον Βενιζέλο - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Χρειάζεται ρητή συμφωνία για το χρέος, ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως τον Βενιζέλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τα εμπόδια που βάζουν στη συμφωνία οι Λαφαζάνης, αριστερή πτέρυγα και Ζωή Κωνσταντοπούλου, το πρόσωπο που προβληματίζει για το τι στάση θα κρατήσει είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε:

«Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, όχι τον Οκτώβριο που είπε ο Γιούνκερ, γιατί θα μας πουλήσει πάλι όπως πούλησε και τον Βενιζέλο».

Επίσης, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής επί της ουσίας ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ότι η ελληνική πλευρά γνώριζε ότι οι τράπεζες θα έκλειναν αν τελείωνε η παράταση του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, όταν ο διευθυντής του Think Tank ReDefineEurope τον ρώτησε μέσω Twitter αν αληθεύει η είδηση ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τον απείλησε λέγοντας του: «Θα κάνουμε τις τράπεζες σας να καταρρεύσουν», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Αυτό που είπε ήταν: Η άλλη εναλλακτική από την αποδοχή του προηγούμενου προγράμματος ήταν ότι το πρόγραμμα “θα συντριβόταν”, εννοώντας το κλείσιμο των τραπεζών κ.α.

Βαρουφάκης: Χρειάζεται ρητή συμφωνία για το χρέος, ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως τον Βενιζέλο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης συμφωνία χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ