Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση -Οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της Ζωής [pdf] - iefimerida.gr

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση -Οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της Ζωής [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στο έγγραφο προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη και κάποιων υπουργών, αλλά όχι του πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι το σχέδιο νόμου χαρακτηρίζεται ως κατεπείγον, καθώς «συναρτάται άμεσα με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη σύναψη δανειακής σύμβασης της ελληνικής κυβέρνησης με τον ESM», η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή. Επίσης, το αίτημα περιλαμβάνει και το κείμενο της πρότασης, αλλά στα αγγλικά.

Στο αίτημα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, υπάρχουν και οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της προέδρου της Βουλής, ότι πρέπει να ενημερωθεί η κυβέρνηση ότι λείπει η μετάφραση του κειμένου, το οποίο πρέπει να κατατεθεί.

Εκτός από τον κ. Δραγασάκη, το αίτημα προς τη Βουλή υπογράφουν οι υπουργοί Νίκος Βούτσης, Γιώργος Σταθάκης, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Κοτζιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης και Παναγιώτης Νικολούδης.

Παράλληλα, κατατέθηκε και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία αναφέρεται ότι με το προς ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών η Βουλή εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως αναπληρωτή του, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας να διαπραγματευτούν με τους ομολόγους τους για τους τελικούς όρους της συμφωνίας για τη σύμβαση με τον ESM.

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διαπραγμάτευση -Οι χειρόγραφες παρατηρήσεις της Ζωής [pdf] | iefimerida.gr 0

Δείτε αναλυτικά το αίτημα της κυβέρνησης

Η έκθεση του Γενικου Λογιστηρίου του Κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή πρόταση Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ