Το ελληνικό χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί - iefimerida.gr

Το ελληνικό χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε κεντρικό θέμα την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα πραγματοποιηθεί η αυριανή συνάντηση στο Βερολίνο μεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί. Στο τραπέζι οι αλλαγές στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) ενώ κρίσιμο σημείο αποτελεί ο ρόλος του EFSF στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που φαίνεται να διχάζει τους δύο ηγέτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Παρίσι είναι ανοικτό σε τροποποίηση των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, η οποία όμως δεν θα αφορά απαραίτητα το ύψος του «κουρέματος» αλλά τα επιτόκια και τη διάρκεια αποπληρωμής.

Μέρκελ και Σαρκοζί βλέπουν με διαφορετικό «μάτι» το θέμα της επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών. «Η γαλλική κυβέρνηση φοβάται πως μεγάλης έκτασης επανακεφαλαιοποίηση θα βάλει σε κίνδυνο την άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας και για αυτό πιέζει για τη λύση του EFSF» εκτιμά ο Ζακ Ντελπλά, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης Σαρκοζί για οικονομικά θέματα. «Εκτιμώ ότι η κα. Μέρκελ θα επιμείνει στη θέση της για επανακεφαλαιοποίηση με εθνικά κεφάλαια» σημείωσε.

Η Κομισιόν από την πλευρά της σκοπεύει να προτείνει κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής «συντονισμένη δράση» στην Ευρώπη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να απαλλαγούν από τα τοξικά στοιχεία του ενεργητικού τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ