Οργή στη ΝΔ για τις συναντήσεις Ντόρας-Χατζηδάκη στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Οργή στη ΝΔ για τις συναντήσεις Ντόρας-Χατζηδάκη στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Κωστή Χατζηδάκη για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Πρόκειται για μία απόφαση που δεν ελήφθη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά για μια «ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δεν ευρίσκεται υπό την αιγίδα της ΝΔ», σύμφωνα με πληροφορίες.

Στόχος του ταξιδιού των στελεχών στη βελγική πρωτεύουσα είναι να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

Αρχικά είχε ακουστεί και το όνομα του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη αλλά συνεργάτες του παίρνουν αποστάσεις από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Ο κ. Κεφαλογιάννης δεν συμμετέχει στην αποστολή, θα κάνει κατ'ιδίαν επαφές με ευρωπαίους αύριο Παρασκευή, σε θεσμικό πλαίσιο, ως επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ» αναφέρουν πληροφορίες.

Από τη ΝΔ αναφέρεται ωστόσο ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και πρωτοβουλίες μεμονωμένες αυτού του τύπου δεν βοηθούν τη διαπραγμάτευση, αλλά ούτε τη στρατηγική του κόμματος. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, αν κάτι δεν πάει καλά στη διαπραγμάτευση, η ΝΔ θα χρεωθεί κινήσεις και παρασκηνιακές συσκέψεις τις οποίες δεν έχει συμφωνήσει να γίνουν.

«Είναι θεμιτές όλες οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά οι ώρες είναι κρίσιμες για την Ελλάδα και επιβάλλεται συντονισμός και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Είναι επικίνδυνο να αναλαμβάνει ο καθένας κάποια κίνηση μόνος του. Είδατε τον Παναγιώτη Καρκατσούλη να μεταβαίνει στο εξωτερικό για επαφές; Πηγαίνει ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης», αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση των τεκταινομένων στη ΝΔ.

Τι απαντά το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη

Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι η αποστολή στις Βρυξέλλες είναι σε συνεννόηση με τον κ. Μεϊμαράκη και αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ