Συνεργάτης της Μέρκελ: Οι Ελληνες είπαν «Οχι» -Τώρα κι εμείς θα πούμε το δικό μας - iefimerida.gr

Συνεργάτης της Μέρκελ: Οι Ελληνες είπαν «Οχι» -Τώρα κι εμείς θα πούμε το δικό μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «φατρία του Όχι» αυξάνεται στις τάξεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung δημοσιεύει μια δήλωση κορυφαίου στελέχους του CDU που θα προκαλέσει αίσθηση.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και πρώην υπουργού, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος δηλώνει: «Οι Έλληνες είχαν κάθε δικαίωμα να ψηφίσουν ''Όχι''. Τώρα, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να ψηφίσουμε το ίδιο. Δεν γνωρίζω κανένα συνάδελφό μου στην πολιτική ομάδα που να βλέπει μια βάση σε αυτή τη συμφωνία για παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι ευρωβουλευτές, αναγκαστικά, είναι αποκομμένοι από τη βάση του κόμματος, επομένως δεν μπορούν να ξέρουν πώς σκέφτονται οι απλοί άνθρωποι. Αυτό που λαμβάνουμε εμείς είναι ότι όπως οι Έλληνες είχαν δικαίωμα να πουν ''Οχι'', το ίδιο δικαίωμα έχουμε κι εμείς να πούμε το δικό μας».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για πιθανό «φιάσκο της Μέρκελ» σε περίπτωση που φέρει τη συμφωνία στην Κάτω Βουλή. Και τούτο διότι έχει παρέλθει η εποχή που το 2010 μόλις τέσσερις βουλευτές είχαν ταχθεί εναντίον του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα. Στα επόμενα χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα, το κύμα άρνησης μεγάλωσε. Τον περασμένο Φεβρουάριο, εναντίον της επέκτασης ψήφισαν 29 βουλευτές, ενώ συνολικά 100 είχαν ταχθεί, επίσης, εναντίον, αλλά τελικά πιέστηκαν να ψηφίσουν υπέρ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι περισσότεροι βουλευτές της Μέρκελ εμφανίζονται σκεπτικοί ως προς τη νέα παροχή βοήθειας προς την Ελλάδας. Ο επικεφαλής της ΚΟ, Βόλγκερ Κάουντερ, επισημαίνει πως δεν ξέρει τι θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, ενώ τις ίδιες αμφιβολίες έχει και ο κοινοβουλευτικός γραμματέας της ΚΟ, Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ