Βίσκο (ΕΚΤ): Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης - iefimerida.gr

Βίσκο (ΕΚΤ): Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να περιορίσει τις συνέπειες στην Ευρωζώνη από την ελληνική οικονομική κρίση, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας Ιγκνάτζιο Βίσκο.

Ο Ιταλός τραπεζίτης επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική συμφωνία για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας. «Το συμβούλιο παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις συνέπειες που έχει στις νομισματικές συνθήκες αλλά και στη σταθερότητα των τιμών και είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει», συμπλήρωσε ο Βίσκο σε ομιλία που έκανε χθες.

«Για να εξασφαλιστεί η στήριξη της ΕΚΤ πρέπει να υπάρχει μια σαφής προοπτική συμφωνίας για πρόγραμμα, σε πολιτικό επίπεδο. Μιας συμφωνίας για πρόγραμμα που θα αποτρέπει τον κίνδυνο της αφερεγγυότητας», συνέχισε ο Βίσκο και κατέληξε: «Οι άμεσες επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης για την πορεία των εμπορικών και οικονομικών δεσμών, θα πρέπει να είναι μετρίου επιπέδου για την Ιταλία και ολόκληρη την ευρωζώνη ακόμη και στα χειρότερα σενάρια. Ωστόσο, η κρίση θα έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις αν αναζωπυρώσει τον φόβο των επενδυτών ότι το ευρώ είναι πια μη αναστρέψιμο».

«Η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος της Κυριακής είχαν στο σύνολό τους περιορισμένες συνέπειες μέχρι στιγμής στις χρηματοπιστωτικές αγορές της ευρωζώνης» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ