Σαπέν: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις - iefimerida.gr

Σαπέν: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια αισιόδοξη ματιά αντιμετωπίζει ο Μισέλ Σαπέν τις δραματικές συνομιλίες που διεξάγονται από την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Με σημερινές δηλώσεις του τονίζει πως η Ελλάδα φαίνεται πρόθυμη να κάνει μια σειρά υποχωρήσεων προκειμένου να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της και να αποφύγει μια οδυνηρή έξοδο από το ευρώ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αίσθηση που του δόθηκε από την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και τις συνομιλίες με τον νεοεκλεγέντα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι πως μια συμφωνία είναι πιθανή.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης πως το δημοψήφισμα της Κυριακής έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση την δύναμη «να περάσει μια καλή συμφωνία» με τους πιστωτές.

Ο αισιόδοξος τόνος του κ. Σαπέν απηχεί, όπως σημειώνει το Dow Jones Newswires, την υποστηρικτική στάση που κρατά η Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία προσπαθώντας να πείσει την Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να δείξουν "αλληλεγγύη” στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπέν σε αντάλλαγμα των σκληρών μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα ζητά ελάφρυνση του χρέους. Όπως τόνισε ο ίδιος, το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά η αναδιάρθρωσή του αποτελεί μια πιθανότητα.

«Κανείς δεν μιλάει για κούρεμα του χρέους, αλλά για ανακατανομή των αποπληρωμών σε βάθος χρόνου», ξεκαθάρισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ