Ο Φάρατζ υπερασπίστηκε τον Τσίπρα: Θα τα καταφέρετε αν φύγετε από το ευρώ - iefimerida.gr

Ο Φάρατζ υπερασπίστηκε τον Τσίπρα: Θα τα καταφέρετε αν φύγετε από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ακροδεξιός Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίστηκε τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα επιτέθηκε στην Ευρωζώνη λέγοντας πως το ευρώ είναι το νέο τείχος του Βερολίνου.

«Το ευρωπαϊκό προτζεκτ άρχισε να πεθαίνει. Το σχέδιο έχει αποτύχει. Ολόκληρη η Μεσόγειος καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε λάθος νόμισμα. Το νέο τείχος του Βερολίνου λέγεται ευρώ», ανέφερε.

Παράλληλα είπε πως προς τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι «δεν έπρεπε η Ελλάδα κ.Τσίπρα να είναι μέλος της Ευρωζώνης και το ξέρετε αυτό». Επιτέθηκε στους Σουλτς και Γιούνκερ λέγοντας πως πριν από το δημοψήφισμα προσπάθησαν να επηρεάσουν τον ελληνικό λαό.

Κλείνοντας την ομιλία του είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα με ένα υποτιμημένο νόμισμα και με την υποστήριξη των συμμάχων της θα μπορέσει να τα καταφέρει. Συγκεκριμένα είπε «Αν έχετε το κουράγιο οδηγήστε τους Έλληνες έξω από την ευρωζώνη με το κεφάλι ψηλά. Θα είναι δύσκολα τους πρώτους μήνες, αλλά με την υποτίμηση του νομίσματος, η χώρα σας θα ανακάμψει.»

Η αντίδραση του Τσίπρα όταν ο Φάρατζ του είπε να φύγει από το ευρώ

O Μάθιου Χολχάουζ, ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα και έγραψε: «Ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε στον Τσίπρα να φύγει από το ευρώ. Η αντίδραση του Τσίπρα».

Ο Φάρατζ υπερασπίστηκε τον Τσίπρα: Θα τα καταφέρετε αν φύγετε από το ευρώ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ