Μέρκελ: Συζητάμε μόνο πολυετή συμφωνία-Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο πρόγραμμα στον ESM [βίντεο] - iefimerida.gr

Μέρκελ: Συζητάμε μόνο πολυετή συμφωνία-Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για νέο πρόγραμμα στον ESM [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του ESM» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

«Λάβαμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλλει προτάσεις που θα βασίζονται στον ESM» ανέφερε η καγκελάριος και μίλησε για νέο μνημόνιο πολλών ετών.

«Χρειαζόμαστε ένα πολυετές πρόγραμμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το πρόγραμμα που είχαμε συζητήσει πριν από δέκα μέρες. Η Ελλάδα θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία πολυετή», πρόσθεσε η Μέρκελ και τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα έχει δυσκολέψει κατά πολύ».

«Εμείς από γερμανικής πλευράς», σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, «θα πρέπει να υποβάλλουμε τις προτάσεις στην Μπούντεσταγκ για να λάβουμε εντολή για διαπραγματεύσεις».

«Το δημοψήφισμα μπορεί να ενίσχυσε την ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι απαιτήσεις των υπολοίπων 18 χωρών της ευρωζώνης έχουν αλλάξει και έχουν γίνει σαφέστερες,» επισήμανε η κ. Μέρκελ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ