Τουσκ: Η τελική προθεσμία λήγει αυτή την εβδομάδα - iefimerida.gr

Τουσκ: Η τελική προθεσμία λήγει αυτή την εβδομάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε για το... τέλος των διαπραγματεύσεων που ορίζεται την Κυριακή στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στην συνέντευξη Τύπου μετά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής ότι κανείς δεν θέλει το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την σταθερότητα της ευρωζώνης. Μετά το ελληνικό δημοψήφισμα δεσμεύτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός να παρουσιάσει νέο πρόγραμμα εντός πλαισιού σύμβασης. Συμφωνήσαμε κατ' επειγόντως να εξετάσουμε το ζήτημα.

Η ελληνική κυβέρνηση θα προτάξει το αργότερο έως τις 9 Ιουλίου τις προτάσεις της μια ατζέντα μεταρρυθμίσεων η οποία θα παρουσιαστεί στους θεσμούς και στο Eurogroup.

Την Κυριακή οι ηγέτες των χωρών θα συνεδριάσουν για την Ελλάδα. Στο τέλος των διαπραγματεύσεων πρέπει να έχουμε μαζί με το χειρότερο σενάριο αν δεν πάνε καλά. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Δεν θέλουμε να έχουμε χρεοκοπία των τραπεζων της Ελλάδας. Θα επηρεάσει αυτό όλη την Ευρώπη και γεοπολιτικά. Εχουμε 5 μέρες μόνο για να βρούμε λύση. Δυνατά και καθαρά η προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση και έχουμε την ευθύνη να την λύσουμε» είπε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ