Guardian: Πέντε εναλλακτικοί τρόποι για να βοηθήσετε την Ελλάδα -Τσιγάρα, ποδόσφαιρο και Πλάτωνας - iefimerida.gr

Guardian: Πέντε εναλλακτικοί τρόποι για να βοηθήσετε την Ελλάδα -Τσιγάρα, ποδόσφαιρο και Πλάτωνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα και οι δύσκολες στιγμές της είναι στη διεθνή επικαιρότητα. Κάποιοι επικρίνουν τους Ελληνες για την κατάσταση της χώρας τους, άλλοι θέλουν να βοηθήσουν.

Στους τελευταίους απευθύνθηκε ο Guardian, με ένα δημοσίευμα στο οποίο δίνει συμβουλές σε όσους θέλουν να ενισχύσουν την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να έρθουν για διακοπές στη χώρα.

«Οποια κι αν είναι η άποψή σας για την ελληνική κρίση, παρακολουθώντας τη σταδιακή κατάρρευση μίας χώρας, μας κάνει να ευχόμαστε να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε. Εκτός αν είστε δισεκατομμυριούχος, η δύναμή σας είναι περιορισμένη. Αν όμως θέλετε να κάνετε κάποια διαφορά, όσο μικρή κι αν είναι αυτή, έχουμε κάποιες προτάσεις», γράφει η βρετανική εφημερίδα. Και προχωρά σε πέντε συμβουλές:

Αγοράστε ελληνικά
Δεν είναι περίπλοκο. Οι Ελληνες χρειάζονται περισσότερα χρήματα τώρα, οπότε θα βοηθούσε αν αγοράζατε ελληνικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν ελληνικά καλλυντικά, ή μπύρες, ή μπορείτε να πάρετε ελιές και ελαιόλαδο από ελληνικές εταιρείες ή απευθείας από μικρότερους παραγωγούς. Επίσης, μπορείτε να μποϊκοτάρετε το «ελληνικού στιλ» γιαούρτι, για το κανονικό ελληνικό.

Τσιγάρα
Είναι δελεαστικό να αναρωτηθεί κανείς αν οι Ελληνες έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις. Η πιο διάσημη χρεοκοπημένη χώρα είναι επίσης μία από αυτές με τους περισσότερους καπνιστές. Είναι επίσης η έβδομη μεγαλύτερη παραγωγός καπνού και έκτη σε εξαγωγές σε αυτό τον τομέα, με μία βιομηχανία που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους. Οι καπνιστές του εξωτερικού λοιπόν συνεισφέρουν πολύτιμα ευρώ στην ελληνική οικονομία. Ισως ο καλύτερος τρόπος είναι να αγοράσετε βουνά από τσιγάρα με ελληνικό καπνό και να τα κάψετε.

Επιλέξτε ένα ελληνικό φιλανθρωπικό σκοπό
Πολλοί στην Ελλάδα χρειάζονται βοήθεια και ακόμη περισσότεροι ίσως να χρειαστούν στο μέλλον, οπότε η δωρεά χρημάτων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που εργάζονται στη χώρα ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τη διαφορά.

Υποστηρίξτε μία ομάδα
Ισως ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να υποστηρίξετε την Ελλάδα και να συνδεθείτε συναισθηματικά με πολλούς Ελληνες, είναι να αρχίσετε να υποστηρίζετε μία ποδοσφαιρική ομάδα. Οσο ο ενθουσιασμός σας θα μεγαλώνει, θα έρθει φυσικά και η ανάγκη να αγοράσετε φανέλες και εισιτήρια. Οπως τα περισσότερα ποδοσφαιρικά έθνη, η Ελλάδα έχει την... αριστοκρατία των δυνατών ομάδων. Ιστορικά, υπάρχουν οι τρεις δυνατές αθηναϊκές ομάδες- Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, αλλά και ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος. Αυτή θα είναι μεγάλη σεζόν για την ΑΕΚ, που επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία μετά από αρκετά χρόνια έπειτα από την οικονομική καταστροφή της, ίσως ένα ελπιδοφόρο σύμβολο για την Ελλάδα συνολικά.

Προωθήστε την ελληνική αξιοπρέπεια
Η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη, όμως η μιζέρια που νιώθουν οι Ελληνες δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το γεγονός ότι ξαφνικά αποτελούν το φιλανθρωπικό σκοπό της Ευρώπης. Ο,τι κι αν κάνετε για να στηρίξετε τη χώρα, πρέπει να θυμάστε- και να το επαναλαμβάνετε σε άλλους- ότι αυτό δεν είναι απλά ένα περήφανο έθνος που έμπλεξε στα χρέη. Είναι η Ελλάδα, γνωστή παλιότερα ως Αρχαία Ελλάδα, η χώρα που στη γλώσσα της έχουν γραφτεί τα «ιδρυτικά» κείμενα του σύγχρονου κόσμου. Αν δεν είχατε ποτέ σκοπό να το κάνετε, τώρα είναι μία καλή στιγμή να διαβάσετε Πλάτωνα, Αριστοτέλη ή Σοφοκλή και να σκεφτείτε πόσα έχει δώσει αυτή η χώρα στον κόσμο. Οι σύγχρονοι Ελληνες βέβαια δεν μπορούν να πιστώνονται ιδιαίτερα τον Πλάτωνα, αλλά βέβαια ατομικά δεν είναι εκείνοι που ευθύνονται για το πού έφτασε η χώρα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ