Χιούγκο Ντίξον: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ και να καταλήξει με... ευρώ - iefimerida.gr

Χιούγκο Ντίξον: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ και να καταλήξει με... ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα σενάρια σε περίπτωση επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή περιγράφει ο δημοσιογράφος του Reuters, Χιούγκο Ντίξον.

Οπως αναφέρει το «κλειδί» θα είναι η ισοτιμία με το ευρώ, ενώ αναφέρει τον κίνδυνο να αναπτυχθεί «μαύρη αγορά» λόγω του τεχνητά υψηλού επιπέδου που θα ορίσει η κυβέρνηση.

 Χιούγκο Ντίξον: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ και να καταλήξει με... ευρώ | iefimerida.gr 0

Το άρθρο του Ντίξον με τον τίτλο: «Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ και να καταλήξει με... ευρώ».

  1. Εάν η Ελλάδα φέρνει πίσω δραχμή, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να θέλουν ευρώ και είναι ακόμα πιθανό να τιμολογήσει τα πράγματα σε ευρώ. Δηλαδή, η οικονομία θα είναι «euroised».
  2. Το κλειδί για την κυβέρνηση θα ήταν αν μπορούσε να επιτρέψει στην ελεύθερη αγορά να αναπτυχθεί μεταξύ του ευρώ και της δραχμής, ή αν θα καθορίσει την ισοτιμία
  3. Ο Τσίπρας θα πήγαινε πιθανότατα να πάει σε ελεγχόμενη ισοτιμία, καθορίζοντάς την σε τεχνητά υψηλό επίπεδο. Τότε θα αναπτυχθεί «μαύρη αγορά».
  4. Η κυβέρνηση ενδέχεται να περάσει νόμους προκειμένου να απαιτήσει από τους εξαγωγείς και την τουριστική βιομηχανία να παραδώσουν οποιοδήποτε σκληρό νόμισμα παίρνουν και να θέσει εκτός νόμου μαύρη αγορά.
  5. Η κυβέρνηση θα κατένειμε περιορισμένο αριθμό ευρώ για τους εισαγωγείς, εκείνους που χρειάζονται για να στείλετε μετρητά στο εξωτερικό (π.χ. για την εκπαίδευση / νοσοκομεία) και όσους θέλουν να ταξιδέψουν
  6. Τα περιορισμένα ευρώ θα δίνονταν με φειδώ βάσει της διαπιστωμένη ανάγκη, δωροδοκίες ή πόσο καλά συνδεδεμένοι θα είναι
  7. Οι εξαγωγείς και η τουριστική βιομηχανία θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τους νόμους που τους καλούν να παραδώσουν τα ευρώ τους.
 Χιούγκο Ντίξον: Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ και να καταλήξει με... ευρώ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ