Επιστολή Παυλόπουλου στον Τουσκ -Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών - iefimerida.gr

Επιστολή Παυλόπουλου στον Τουσκ -Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενημέρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Ντόναλντ Τουσκ με επιστολή του.

Σε αυτή, ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το κοινό ανακοινωθέν που υπέγραψαν τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, και τους στόχους που έθεσαν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από αίτημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, συγκάλεσα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του ελληνικού κοινοβουλίου χθες, στην οποία ένα κοινό ανακοινωθέν υιοθετήθηκε από όλα τα κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ, η οποία δηλώνει τα εξής:

Η πρόσφατη ψήφος του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν συνιστά εντολή για αποχώρηση από την ευρωζώνη, αλλά εντολή για να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί η προσπάθεια επίτευξης μίας κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και κάθε πολιτικός ηγέτες θα συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια, στη βάση του θεσμικού και πολιτικού τους ρόλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κοινός στόχος είναι η επιδίωξη μίας λύσης που θα εξασφαλίσει:

Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας

Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, βασισμένες σε δίκαιη κατανομή βαρών και στην προώθηση της ανάπτυξης, με όσο λιγότερες υφεσιακές συνέπειες είναι δυνατό

Ενα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα, με πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας

Μία δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Οι πολιτικοί ηγέτες επίσης υπογράμμισαν ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την ΕΚΤ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

Η προαναφερθείσα συναινετική απόφαση των περισσοτέρων από τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί μία καθοριστική ευκαιρία για όλους τους εταίρους της ευρωζώνης, προκειμένου να επιτευχθεί μία οικονομικά και πολιτικά βιώσιμη συμφωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ