Live εικόνα από Βρυξέλλες -Ξεκινάει το πιο κρίσιμο Eurogroup - iefimerida.gr

Live εικόνα από Βρυξέλλες -Ξεκινάει το πιο κρίσιμο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινάει η συνεδρίαση του κρισιμότερου για την Ελλάδα Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Δείτε live εικόνα από την άφιξη των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.

14:13 Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε συμφωνία-γέφυρα

14:09 Λεττονός ΥΠΟΙΚ: Για κανένα λόγο δεν θα συζητήσουμε για χρεοκοπία της Ελλάδας έναντι των δανείων της, όπως δεν θα συζητήσουμε και για γρήγορη εκκίνηση ενός νέου προγράμματος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε χώρα ακολουθεί τις δικές της διαδικασίες για να εγκρίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Το Grexit δεν θα είναι πρόβλημα για την Ευρώπη ή για τη Λεττονία. Οταν ένα κομμάτι του συστήματος δεν λειτουργεί καλά τότε η αποχώρηση αυτού του κομματιού δεν κάνει κακό στο σύστημα. Εμείς κάναμε δομικές μεταρρυθμίσεις και έχουμε γίνει μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Ο λαός μας δεν καταλαβαίνει τους Ελληνες είναι έκπληκτοι με αυτά που βλέπουν, η συνταγή δεν είναι εύκολη, όπως και οι δομικές αλλαγές, αλλά είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν την οικονομία σε κανονική κατάσταση.

Είχαμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στον Βαρουφάκη.

14:07 Ντομπρόβσκις: Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πρέπει να δούμε αν η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο.

14:05 Σόιμπλε: Πρέπει να ρωτήσετε την Ελλάδα αν θα παραμείνει στο ευρώ. Μέχρι τώρα η Αθήνα έχει δείξει ότι δεν θέλει το πρόγραμμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουμε στα πλαίσια της ευρωζώνης. Οποιος γνωρίζει και σέβεται τις ευρωπαϊκές συνθήκες ξέρει τι πρέπει να πει και να κάνει. Σέβομαι το ελληνικό δημοψήφισμα.

13: 59 Σλοβάκος ΥΠΟΙκ: Μια βιώσιμη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο υπέρτατο πολιτικό επίπεδο. Είμαι άκρως επιφυλακτικός για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα. Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη, η Ελλάδα βρίσκεται από την άλλη πλευρά του λόφου.

13:57 Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση είναι επείγουσα, η οικονομία της Ελλάδας είναι σε ελεύθερη πτώση, το ίδιο και ακόμη χειρότερα το τραπεζικό της σύστημα, τα πάντα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις. Μόνο που αυτές οι προτάσεις πρέπει να ταιριάζουν στους όρους και τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

13:40 Μοσκοβισί: Περιμένουμε ολοκληρωμένες και αξιόπιστες προτάσεις από τον κ. Τσακαλώτο. Περιμενουμε από την Ελλάδα να μας πει πώς θέλει να δράσει ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο. Θα παρουσιάσω τις τεχνικές λύσεις στο Eurogroup. Χαιρετιζω την ενιαία δήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Grexit.

Το Eurogroup σήμερα δεν αφορά το ελληνικό χρέος. Γίνεται για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Γνωρίζω τον κ. Τσακαλώτο, αλλά το θέμα δεν είναι αυτός, είναι οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι.


13:36 Ντάισελμπλουμ: Πιστεύω ότι μετά το Οχι θα πρέπει να ακούσουμε την ελληνική κυβέρνηση πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο και πώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θέλω να γνωρίσω τον νέο ομόλογό μου.

Κάθε πακέτο που θα συμφωνήσουμε με την Ελλάδα δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του Eurogroup.

Το Οχι στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις, θα πρέπει να δούμε τις νέες προτάσεις, θέλουμε να είναι αξιόπιστες.

Δεν γνωρίζω ότι οι νέες προτάσεις βασίζονται στο σχέδιο Γιούνκερ.

Τις τελευταίες εβδοαμάδες είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης, Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την αξιοπιστία μας, ελπίζουμε οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι αξιόπιστες.

13:30 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εισήλθε στο Eurogroup χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ