Σουλτς: Δεν ζήτησα ποτέ την παραίτηση του Τσίπρα -Είμαι κατά του Grexit - iefimerida.gr

Σουλτς: Δεν ζήτησα ποτέ την παραίτηση του Τσίπρα -Είμαι κατά του Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, έχει συγκεντρώσει πολλές από τις επικρίσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις σκληρές δηλώσεις του. Σήμερα, ήταν η σειρά του να απαντήσει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο, είπε: «Δεν ζήτησα ποτέ την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Είμαι κατά του Grexit. Δεν μπορεί να είναι στόχος μας η έξοδος μιας χώρας από το κοινό νόμισμα».

Μάλιστα, ρωτήθηκε αν το δημοψήφισμα μπορεί να αποτελέσει διαπραγματευτικό όπλο για μια κυβέρνηση, με τον κ. Σουλτς να απαντάει ως εξής: «Αυτό έχει συζητηθεί αρκετά. Για να φανταστούμε να διεξάγεται ένα δημοψήφισμα σε μια χώρα για το αν είναι καλό να συμβιβαστούμε με την Ελλάδα. Ξέρω πως αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ελπίζω πως θα βρούμε μια συμβιβαστική λύση που θα είναι αποδεκτή από όλους. Η αντιπαράθεση δεν είναι λύση. Πρέπει να υπάρχει συγκερασμός των προτάσεων των δύο πλευρών».

Για να προσθέσει ακόμη πως «Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Το μπαλάκι είναι στην άλλη πλευρά. Υποθέτω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει προτάσεις και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι αποδεκτό ένα Grexit».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ